fredag 6. mai 2011

Hårfjerning

Nå er våren her og vi kan begynne å vise frem litt hud igjen. Da er det greit å få fjernet uønskede hår fra legger, bikinikant osv.

Voksing er en effektiv hårfjerningsmetode som fjerner hårene med roten og etterlater huden glatt og silkemyk. Når du vokser unngår du den "skjeggete" følelsen du får når du barberer hårene.

Voksing gjøres på to måter, alt etter hvor på kroppen det skal behandles. I den ene metoden smøres det på et tynt lag med voks og så legges det på en papirstrips oppå som kleber seg til voksen. Vi drar stripsen av, og da følger hårene med. I den andre metoden legges det på et tykkere lag med voks som stivner, og så drar vi i selve voksen.


Vi fjerner hår fra legger, lår, bikinikant, armer, armhuler, rygg, mage og intimområdet (brasiliansk). Voksing kan også brukes i ansiktet. Voksing kan utføres på både kvinner og menn.

Når du vokser tar det 3 - 6 uker før hårene er tilbake.

Hårene har tre forskjellige vekstfaser; I den første fasen sitter håret fast i roten og vokser. I fase to er håret gammelt, og har sluppet taket i rota, men ikke falt ut. I den tredje fasen er håret falt ut. Nå ligger et nytt hår klar til å komme ut.
Til en hver tid vil ca. 1/3 av hårene være i de forskjellige fasene. Det betyr at når du vokser vil det være mange hår som er på vei ut. Derfor kan det være lurt å ta to voksbehandlinger nokså tett etter hverandre for å få tatt de hårene som er på vei ut. 
Etter gjentatte behandlinger vil hårene bli svakere og mykere. Hårets vekstfaser vil også bli mer langsomme, og gi fravær av hår lenger av gangen.

Etter voksing anbefaler vi å bruke vekstreduserende midler. Disse senker etterveksten og svekker hårene. I tillegg er de fuktighetsgivende og beroligende på huden.


Biodepyl fra Thalgo er gode vekstreduserende midler. Det finnes konsentrat, gel og krem. Konsentratet er mest effektivt og hindrer at det dannes ny hårrot. Det skal brukes i fem dager etter behandlingen. Gelen og kremen er ikke fullt så vekstreduserende, men de er med på berolige, pluss hindre byller og inngrodde hår. Gelen er til ansiktet og sensitive områder, mens kremen er til kroppen. De kan brukes hver dag.


Post Wax Double Action Gel fra Decleor lindrer og beroliger etter behandlingen. Den er vekstreduserende, og forebygger inngrodde hår.


Etter voksing er det en del som opplever å få inngrodde hår. Dette skyldes at døde hudceller legger seg over poreåpningen, og dermed klarer ikke håret å vokse ut. For å unngå dette kan man bruke peeling.
MD Formulations Face & Body Scrub er veldig god. Den inneholder også AHA-syrer som løser opp døde hudceller. Bruk peeling en gang i uka.

Hårene bør være minst 1/2 cm for at voksingen skal være effektiv. Er de kortere vil de ikke feste seg skikkelig i voksen og vil stå igjen.

Etter voksingen er huden nokså sensitiv. Derfor anbefaler vi at du venter 48 timer med og sole deg etter behandlingen. Vær også forsiktig med parfymerte såper og kremer.


1 kommentar: